در جائی که تمامی چشم های تیز بین مدیا به قتل عامهای شهرهای حماء و حمص سوریه توسط بشار اسد دوخته شده است مسائل بسیار مهمی در سوریه در حال شکل گیری و در درون مجادله می باشد. یکی از این مجادله ها تقابل مسعود بارزانی و سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان (Partiya Karkerên Kurdistan) برای حکمرانی کردهای سوریه می باشد.
در اولین روزهائی که وضعیت در سوریه به حال آشفته بود زیرمجموعه سوریه ای حزب کارگران کردستان با نام پ.ی.د (حزب دمکراسی و برابری) اشخاص و گروههائی که از نظر ایدئولوژی در زیر مجموعه حزب کارگران کردستان قرار داشت را جمع آوری و سروسامان می داد، حتی بر اساس منابع اطلاعاتی اخباری مبنی بر عضویت اشخاصی از کوههای قندیل به نمایندگانی از حزب کارگران کوردستان با سمت عضو سیاسی پ.ی.د نیز به گوش رسیده می شد.
مسعود بارزانی به عنوان یک فعال ناسیونالیست کرد در مصافه ای از سازمان تروریستی حزب کارگران کردستان (PKK) واقع شده و اوضاع کردهای سوریه ای را زیر نظر داشته و برای حوادث احتمالی در سوریه و بخش های کردنشین نیز آمادگی هائی در زیرمجموعه خود ترتیب داده است. مسعود بارزانی که یکی از شناخته شده ترین فعالین به شدت ناسیونالیست کورد منطقه می باشد در راستای تحقق رویاهای پدر خود که شکل گیری کردستان خیالی بزرگ از به هم پیوستن مناطق کرد نشین 4 کشور همسایه می باشد برنامه ریزیهائی نیز داشته که در صورت فضای خالی سیاسی در سوریه اقدام به تحقق بخش هائی از اهداف خود کند.
بر اساس رفتارهای سیاسی دیپلماتهای غربی و اوضاع سیاسی منطقه دیر یا زود بشار اسد به روزهای پایانی عمر سیاسی خود خواهد رسید. در همین راستا نیز مسعود بارزانی و مسئولین رده بالای سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان (Kurdistan Workers' Party) برای استفاده از خلاء سیاسی پیش رو در کمین می باشند.
مسئولین رده بالای سازمان تروریستی حزب کارگران کردستان در زیر پوشش حزب دمکراسی و برابری در سوریه تشکلی به نام “Nation Council” را شکل دهی کرده اند. مسعود بارزانی نیز در تقابل با حرکت حزب کارگران کوردستان اقدام به تشکیل تشکل “Kurdish National Council - KNC” در سوریه کرد.
بر اساس اخبار منابع اطلاعاتی منطقه سازمان تروریستی حزب کارگران کردستان (Kurdistan Workers' Party) در اقدامی بیش از 1000 میلیتان خود را برای حمایت از بشار اسد به سوریه اعزام کرده است تا جلوی ورود معترضین به خاک ترکیه گرفته شود. در همان روزها در بخش هائی از شهر قامشلو تظاهراتی بر علیه ترکیه نیز شکل دهی شده و شعارهائی در جهت آزادی عبدالله اوجالان رهبر پیشین سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان نیز داده شده بود. نیروهای امنیتی و اطلاعتی ترکیه نیز در بازرسی هائی که از مقر چندین عضو مهم ک.ج.ک (شاخه داخل شهری پ.ک.ک در ترکیه) داشتند اسنادی بدست کشف کرده بودند که درستی این ادعا را به خوبی اثبات می کرد. در اسناد بدست آمده از مباحثی که در دیدار 18 می 2011 وکلای عبدالله اوجالان با وی مورد بحث واقع شده بود نیز سرنخ هائی بدست آمده بود که اوجالان از عدم وجود کادرهای سازماندهی شده حزب کارگران کردستان در سوریه انتقاد کرده بود.
بشار اسد با همکاری و زیر چتر سیاسی خود قرار دادن حزب پ.ی.د در سوریه سعی در عدم همکاری معترضان دولت بشار اسد با کردهای سوریه ای داشت که بسیار در این امر موفق شده است. از دیگر سو صالح مسلم رهبر حزب پ.ی.د که به صورت حبس ابد در زندان بود به بیرون منتقل گردید و زیر چتر حمایتی خود قرار داد.
مسئولین رده بالای حزب کارگران کردستان در سوریه با هر وسیله و ابزاری تمامی مخالفان حزب کارگران کوردستان و ایدئولوژی این سازمان تروریست را در سوریه از سر راه خود برداشت برای مثال ترور مشعل تئمو رهبر حرکت Syrian Future Movement یکی از این نمونه ترورهای هدف دار پ.ک.ک در سوریه می باشد. حزب کارگران کوردستان که در اولین روزهای ترور Mishaal TEMO دست داشتن در ترور وی و سه فرزندش را رد کرد سپس پس از چندین روز زیرمجموعه سازمان تروریستی حزب کارگران کردستان مسئولیت ترور وی را بر عهده گرفت.
آ.بدرو که در تاریخ ژانویه 2012 در اثر حمله میلیتانهای سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان در خانه خود دستگیر شده بود اعترافات مهمی از همکاری عبدالله اوجالان و سازمان اطلاعتی سوریه (المخابارت) بیان کرده است.
در تاریخ 3 فوریه سال 2012 در تظاهراتی که طرفداران حزب KNC که نزدیک به مسعود بارزانی می باشند در شهر آفرین برگزار کردند با چوب، اسلحه، چاقو و ... از طرف حامیان سوریه ای حزب کارگران کوردستان پذیرائی شدند.
مراد کاراایلان رئیس فعلی سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان (PKK) که در کوههای قندیل در شمال عراق ساکن می باشد در مصاحبه های خود از اهمیت حرکت کردهای سوریه و آینده آنان مطالب تامل برانگیزی را بیان کرده است. او در جواب اینکه کردهای سوریه در قابل اعتراضات چه رفتاری باید نشاند دهند؟ در پاسخ می گوید: کردها باید برای هر نوع موضوعی آماده باشند تا در هنگامی که در خطر بیافتند بتوانند از خود دفاع کنند. در صورت حمله به سوریه کردها باید بتوانند از خود دفاع کنند و کردها باید این را بهتر بدانند. کردها در سوریه نباید خود را قربانی دیگر ائتنیکها کنند، چون بعضی از قدرتها خواستار استفاده ابزاری از کردها می باشد.
مراد کاراایلان به صورت غیرآشکارا بی شک ترکیه و مسعود بارزانی را مورد هدف سخنان خود قرار داده است.
مسعود بارزانی بر خلاف سازمان تروریستی حزب کارگران کوردستان (پارتی کرێکارانی کوردستان) خواستار تصمیم گیری و نزدیک شدن گروههای ناسیونالیست کرد سوریه ای می باشد. هدف مسعود بارزانی بر اساس مطالب منتشر شده در مدیا اعلام استقلال شمال عراق در نوروز سال 2012 می باشد. فرانسه و انگلیس یکی از حامیان این طرح مسعود بارزانی می باشند ولی سیاسیون آمریکائی هنوز به علت مسائل منطقه ای زمان اعلام استقلال شمال عراق را مناسب نمی بینند.
بر اساس مقاله ای که در روزنامه Hawlati در شمال عراق منتشر شده است نویسنده مقاله کمال رئوف از برنامه ریزی و تحقیقات گسترده در جغرافیائی که کردها ساکن اند خبر داده و خبر از تشکیل سازمانی به نام Strategic Institute for Establishment of a Kurdish State in Southern Kurdistan را برای اولین بار در روزنامه منتشر ساخت.
اقدامات مسعود بارزانی در سطح منطقه و بین الملل درستی ادعای فوق را ثابت می کند. امضای قرار داد نفتی مسعود بارزانی با شرکت Exxon Mobil نیز یکی دیگر از موارد مهم می باشد. در دیگر سو مسعود بارزانی با استفاده از فضای تنش آلود سنی و شیعی در عراق که بعضی از گروههای سیاسی خواستار اعلام مناطق آزاد و خودمختار می باشند نیز نظر مثبت خود را بارها اعلام کرده است.
مسعود بارزانی که با هدف گسترش تفکر پان کردیسم و ناسیونالیسم افراظی کورد در حال برنامه ریزی برای کردهای منطقه می باشد برنامه های وسیعی برای اهداف بلند پروازانه خود در نظر گرفته است. مسعود بارزانی در کنفرانس 3 روزه ای که کردهای سوریه ای در اربیل عراق در تاریخ ژانویه سال 2012 ترتیب داده بود کردهای سوریه ای را برای روزهای پیش رو و تفکر و تامل در صورت حمله به سوریه دعوت کرد. او گفت کردها باید افکار پارتیزانی را فراموش کرده و تنها در حول محور کرد و کردستان قدم بردارند.
مسعود بارزانی قصد دارد نیروهای ناسیونالیست کرد سوریه ای را به سمت خود بکشاند و این موضوع تقابل با حزب کارگران کوردستان را به همراه دارد.
منبع مقاله: سایت مرکز استراتژیک آنالیز روابط بین الملل- نوشته ابراهیم چئویک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر